تمام اطلاعات در خصوص پرینتر :
در این مقاله قصد داریم تا تمام نکات مهم در خصوص پرینتر ها ازجمله کاربرد هرکدام، تاریخچه و رابط های آنها را بصورت کامل ولی بسیار مختصر و مفید عنوان کنیم.
پرینتر یک قطعه سخت افزاری است که بیرون از کامپیوتر نصب شده و اطلاعات دیجیتالی درون کامپیوتر را طی فرایندی خاص دریافت و بصورت تصاویر یا متن های حک شده در کاغذ به شما تحویل میدهد.به عنوان مثال اگر گزارشی را در کامپیوتر خود ایجاد کرده اید میتوانید با استفاده از پرینتر، به سادگی و فقط با فشردن چند دکمه، چند نسخه از آنرا چاپ کرده تا در جلسه به همکاران خود تحویل بدهید.
پرینترها یکی از محبوب ترین لوازم جانبی کامپیوتر هستند که برای چاپ تصاویر یا متن مورد استفاده قرار میگیرند.
عنوان های این مقاله :
- انواع پرینتر :
- رابط های پرینتر :
- کاربردها و مزایای پرینترها :
- چه کسی اولین بار پرینتر را اختراع کرد :
- تاریخچه پرینترها و کاربرد آنها :
- پرکاربردترین پرینترها کدام اند :
- آیا برای کار با کامپیوتر به پرینتر نیازدارید؟
- آیا برای استفاده از پرینتر به کامپیوتر نیازمند هستید؟
- آیا پرینترها حافظه دارند؟

انواع پرینتر :
در ادامه لیستی از انواع مختلف پرینترها ذکر شده است. اما امروزه تنها پرینترهای لیزری ، جوهرافشان و چند منظوره مورد استفاده قرار میگیرند . ولی باید دت داشت که پرینترهای حرارتی نیز در حال پیدا کردن جایگاه خود در بازار هستند.
- پرینتر سه بعدی
- پرینتر سوزنی
- پرینتر جوهرافشان
- پرینتر لیزری
- پریتر LED
- پرینتر چند کاره یا Multifunction Printer که به اختصال MFP
- پلاتر
- پرینتر حرارتی
رابط های پرینتر :
روش های متفاوت کمی برای اتصال یک پرینتر به کامپیوتر وجود دارد به این روش ها رابط اتصال یا درگاه نیز گفته میشود.
رایج ترین نوع ارتباط برای اتصال پرینتر با کامپیوتر کابل USB یا تصال سیمی بصورت محلی است. البته اخیرا برای اینکه در منازل یا شرکت ها نیاز به کابل کشی نباشد استفاده از شبکه های بیسیم نیز بسیار گسرده شده و محبوبیت خود را در بین کاربران پیدا کرد است. در زیر لست کاملی از درگاه های ارتباطی که برای پرینترها از گذشته تا به حال استفاده میشوده را بیان میکنیم.
- درگاه شبکه
- درگاه فایر وایر
- درگاه MPP-1150
- درگاه موازی یا Parallel Port
- درگاه SCSI
- درگاه سریال D-25
- درگاه USB
- درگاه بیسیم یا Wi-Fi
امروز دیگر درگاه های سریال، SCSI، موازی، فایر وایر و MPP-1150 دیگر مورد استفاده نبوده و حتی مادربورد های جدید این درگاه ها را روی خود ندارند.
تنها راه های ارتباطی که امروزه مورد استفاده قرارمیگیرند درگاه USB، شبکه و Wi-Fi است.
کاربردها و مزایای پرینترها :
هر مدل از پرینتر برای کربرد خاصی طراحی و تولید شده است و برای آن باید هر مدل پرینتر را در محیطی که برای آن کاربرد دارد سنجید. به عنوان مثال :
پرینتر سه بعدی :
پرینتر سه بعدی برای ساخت ماکت ها، نمونه ابزار یا قالب ها و همچنین ترمیم و باز سازی وسایل مورد استفاده قرار میگیرد و در این حالت بیشترین کاربرد را دارد. کاربرد پرینتر سه بعدی کاملا منحصر به فرد است و اصلا نمی توان آن را با پرینتر لیزری یا حتی پرینتر چند منظوره سنجید. در زیر به برخی کاربرد های پرینتر سه بعدی اشاره میکنیم :
- ساخت ابزار یا قطعات برای ساخت چیز های خاص.
- چاپ قطعات برای جایگزینی در وسایل شکسته.
- ساخت اسباب بازی ها با استفاده از استعداد کودکان.
- چاپ برخی اشیاع برای فروش.
و موارد دیگری از این دست.
پرینتر جوهر افشان :
پرینتر جوهر افشان نیز کربرد خاص خود را دارد. علارغم مشکلات خود و هزینه های بالای جوهر، این پرینتر برای چاپ تصاویر روی کاغذ عکس ساخته شده است و بهترین کیفیت را به ما ارائه میکند.
پرینتر لیزری :
این پرینتر برای چاپ با سرعت بالا و تعداد چاپ بالا طراحی و ساخته شده است. اسناد چاپ شده با استفاده از پرینتر لیزری برای همیشه روی کاغذ ثبت میشوند و تنها راه از بین بردن آن معدوم کردن کاغذ چاپ شده است. به همین دلیل برای ثبت اسناد و فیش های مالی و همچنین مدارک حقوقی مورد کاربرد است.
پرینتر چند منظوره :
این پرنتر برای کار در شرکت ها دفاتر کوچک طراحی شده است. در کمترین فضا بیشترین امکانات را در اختیار کاربر قرار میدهد و میتواند تمامی نیازهای کاربر را پاسخگو باشد.
چه کسی اولین بار پرینتر را اختراع کرد :
در طول تکامل پرینترها، انواع مختلفی از پرینترها توسعه یافتند. به همین منظور هیچ شخصی به عنوان سازنده واحد برای همه پرینتر ها ذکر نشده است. اما اولین دستگاهی که توانست یک فایل دیجیتال را روی کاغذ ثبت کند در سال 1822 میلادی بود که توسط شخصی به نام چارلز بابیج که با استفاده از موتور دیفرانسیل خود آن را ساخته بود در تاریخ درج شده است. ولی بعد از آن شرکت ها و افراد مختلفی اقدام به گسترش و ساخت پرینتر در مدل های متفاوت کردند.
تاریخچه پرینترها و کاربرد آنها :
پرینتر مکانیکی:
همانگونه که در بخش چه کسی اولین پرینتر را اختراع کرد اشاره کردیم، فردی به نام چارلز بابیج در سال 1822 اقدام به سخت اولین پرینتر کرد که به عنوان پرینتر مکانیکی شناخته میشود. این پرینتر یا استفاده از میله های فلزی که در قسمت انتهایی هرکدام یکی از حروف چسبانده شده بود برای چاپ روی کاغذ رولی مورد استفاده قرار میگرفت.
پرینتر سوزنی :
پرینتر سوزنی نیز در سال 1957میلادی و توسط شرکت IBM ساخته شد. اما اولین نوع از این پرینتر در سال 1970 توسط شرکت Centronics معرفی شد. در این پرینتر برای چاپ حروف یا تصاویر از یک یک مغزی که درون آن تعداد زیادی سوزن وجود داشت استفاده میشد. با فشار این سوزن ها روی سطح کاغذ مخصوص دستورات چاپ روی کاغذ حک میشدند. به همین دلیل به این پرینتر پرینتر سوزنی گفته میشود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص پرینتر سوزنی میتوانید به صفحه آن مراجعه کنید.
پرینتر جوهرافشان :
در حالی که پرینتر های جوهرافشان در اواخر دهه 1950 شروع به کار کردند اما تا دهه 1970 این پرینترها قادر به چاپ تصاویر به صورت درست و دقیق نبودند. پرینتر های جوهرافشان با کیفیت بالا توسط چندید شرکت مانند Epson ، Canon و HP ساخته شدند.
در پرینتر جوهرافشان نیز مانند پرینتر سوزنی تصاویر چاپ شده از نقاط رز نزدیک به هم تشکیل شده اند با این تفاوت که در پرینتر جوهرافشان تراکم نقاط ایجاد شده بسیار بیشتر بوده و این نقاط با ظربه ایجاد نظه اند و اثر جوهر روی کاغذ کسهتد که شامل رنگ نیز میشوند. همچنین سرعت چاپ در پرینتر جوهرافشان بسیار بالاتر بود و کیفیت تصاویر خروجی نیز بهتر میباشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص پرینتر جوهرافشان میتوانید به صفحه آن مراجعه کنید.
پرینتر لیزری :
در اوایل دهه 1970 گری استارک توانست با ایجاد تغییراتی در دستگاه کپی زیراکس اولین دستگاه پرینتر لیزری را اختراع کند. او این کار را با ایجاد تغییراتی در دستگاه 7000 زیراکس انجام داد. بااین حال تا سال 1984 که شرکت HP اقدام به ارائه پرینتر لیزری کرد این پرینتر بسیار گران و دردسترس نبود. چند سال بعد شرکت اپل با اراده PostScript بازار را متحول کرد و پرینتر های پیچیده تری به نسبت نسل های ائل آن ساخته شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص پرینتر لیزری میتوانید به صفحه آن مراجعه کنید.
پرینتر سه بعدی :
چاک حال اولین پرینتر سه بعدی را در سال 1984 ساخت. پرینتر ها سه بعدی با دریافت نقشه ها و طرح های دیجیتالی به صورت سه بعدی اقدام به پرینتر آن بصورت لایه لایه کرده و در انتها منجر به خلق یک شی میشوند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص پرینتر سه بعدی میتوانید به صفحه آن مراجعه کنید.
پرکاربردترین پرینترها کدام اند :
پرکاربرد ترین پرینتر نسبت به محیطی که در آن استفاده میشود میتواند متفاوت باشد. برای کاربرن خانگی و کسانی که مصرف بسیار پایینی از پرینتر دارند، پرینتر جوهرافشان میتواند گزینه مناسبی باشد. چرا که هزینه قیمت کمی داشته و امکان چاپ عکس را برای کاربر مقدور میسازد.ولی برای محیط های اداری و شرکت ها پرینتر لیزری بیشترین کاربرد را دارد.
نکته: به دلیل قیمت بالا جوهر و همچنین وجود پرینتر لیزری رنگ و هزینه مصرف متناسب تر استفاده کاربران خانگی از پرینتر لیزری بیشتر شده است.
آیا برای کار با کامپیوتر به پرینتر نیازدارید؟
پرینتر به عنوان یک دستگاه جانبی کامپیوتر شناخته میشود، به این معنی که وجود آن الزامی نیست. بسیاری از کاربران از کامپیوتر استفاده میکنند بدون آنکه پرینتر داشته باشند و بری انجام امور چاپی خود به جایی دیگر مراجعه میکنند.
نکه مهم: آیا برای استفاده از پرینتر به کامپیوتر نیازمند هستید؟
پرینتر ها برای دریافت اطلاعات چاپی درگاه های مختلفی را دارند. پاسخ به این سوال به مدل پرینتر شما و درگاه های ورودی آن دارد. اگر پرینتر شما یک پرینتر ساده با درگاه های LOCAL یا محلی است یعنی فقط از پورت های USB، موازی یا D-25 پشتیبانی میکند، شما برای پرینت فقط با کامیوتر میتوانید به این پرینتر ها دستور چاپ بدهید، ولی پینتر های جدید که درگاه ارتباطی LAN یا شیکه و درگاه بیسیم WiFi دارند را میتوانید بدون نیاز به کامپیوتر و از طریق شبکه یا حتی گوشی همراه به آنها متصل شده و دستور چاپ صادر کنید.
برخی مدل های پرینتر روی خود ورودی USB دارند و میتوانید با متصل کردن فلش مموری و از طریق پنل پریتر مشخص کنید که فایل مورد نظر را که درون فلش مموری ذخیره کرده اید برای شما چاپ کند.
آیا پرینترها حافظه دارند؟
بله، تمام پرینتر های جدید حافظه ای برای حفظ و ذخیره تنظیمات پرینتر، دستوران در دست چاپ و دیگر مشخصات دارند.
اما باید بدانید که پرینتر ها حافظه ای برای ذخیره تمام فایل هایی که چاپ کرده اند ندارند. و حافظه آنهها بسیار کم و در حد حفظ تنظیمات پرینتر است. حافظه دیگری در پرینتر وجود دارد که وظیفه آن دریافت دستور چاپ از کامپیوتر یا هر درگاه ورودی دیگر بوده تا پرینتر یتواند اقدام به چاپ آن کند و بعد از هر پرینتر یا با خاموش و روشن شدن پرینتر حافظه درونی پرینتر کاملا پاک میشود.
شرکت خدمات سرویس کهن OldService در ضمینه خدمات و پشتیبانی قطعات الکترونیک و ماشین های اداری در خدمت شما میباشد. فقط کافیست تا با کارشناس ما ارتباط برقرار کرده و مشکلات خود را بیان کنید. تمام تلاش ما در این است که بتوانیم در کمترین زمان ممکن بهترین خدمات را برای شما فراهم کنیم.